Profesyonel Aşçılık Okulları Profesyonel Aşçılık Okulları Bilgilerinizin Eksik olanlarını sakaryatelevizyonu@gmail.com ‘a İletebilirsiniz.   

Aşçılık okulları hangi illerde var? Aşçılık Bölümü Taban Puanları 2023

ÜniversiteBölüm AdıPuan Türü
Trakya Üniversitesi (Edirne)Aşçılık (2 Yıllık) (2 Yıllık)TYT
Sivas Cumhuriyet ÜniversitesiAşçılık (2 Yıllık) (2 Yıllık)TYT
Afyon Kocatepe ÜniversitesiAşçılık (2 Yıllık) (2 Yıllık)TYT
Adıyaman ÜniversitesiAşçılık (2 Yıllık) (2 Yıllık)TYT

.

En popüler gastronomi eğitimi veren bazı üniversiteler:

  • Bolu İzzet Baysal Üniversitesi.
  • Gazi Üniversitesi.
  • Akdeniz Üniversitesi.
  • Anadolu Üniversitesi.
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.
  • Yeditepe Üniversitesi.
  • Özyeğin Üniversitesi.
  • Başkent Üniversitesi.

Aşçı maaşı 2023 ne kadar olacak?

Aşçı Maaşı Ne Kadar? | Eleman.net

eleman.net verilerine göre, Aşçı 2023 yılında ortalama 24.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aşçı , Ocak 2023 yılında ortalama 18.920 TL maaş alırken, Temmuz 2022’de ise ortalama 11.704 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

.

Biz Evde Yokuz

DÜNYA SEYAHAT REHBERİ LIFESTYLEAKTİF YAŞAM STORE

TÜRKİYE’DEKİ TÜM YEMEK KURSLARI – AŞÇILIK & PASTACILIK VB.

Türkiye’nin her ilindeki yemek kurslarını sizin için derliyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara’dan başladık.

,Bu işi istikarlı bir şekilde yapan kuruluşlara yer verdik. Diğer iller de yolda.

Not: Bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz okul varsa lütfen yorumlara yazın.

İSTANBUL’DAKİ YEMEK, AŞÇILIK VE PASTACILIK KURSLARI
① MSA

Okulun kısa açıklaması: Mutfak Sanatları Akademisi uluslararası geçerliliği olan eğitimler veren, ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ek olarak, mutfak sektörüne profesyoneller yetiştiren birçok yabancı kurum (City & Guilds, Europass, Institiude of Hospitality, vb..) tarafından da tanınan bir okul. Mutfağa hem hobi, hem de profesyonel bakanlara uygun eğitimler veriyor. Derslere www.biletix.com dan bilet alabiliyorsunuz.

Websitesi: http://www.msa.com.tr/

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Mutfakta 8 hafta (temel mutfak eğitimi), “Mutfakta 8 hafta pastacılık” (Temel hastacılık eğitimi), “Mutfakta 8 hafta pastacılık 2” (Temel pastacılık eğitimi) “Mutfakta 8 hafta devrialem” (Temel dünya mutfakları eğitimi), “Mutfakta 8 hafta devrialem” (Temel yemek stilistliğine giriş eğitimi), Artisan çikolata

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel pasta ve ekmekçilik


(12 aylık), Kısa dönem pasta ve ekmekçilik (8 ay) Stajsız profesyonel pasta-ekmekçilik (4 ay), Chef & owner (18 Ay), ProChef eğitimi (12 hafta), Yiyecek içecek işletmeciliği (2,5 ay), Barmenlik ve miksoloji (10 hafta)

② USLA

Okulun kısa açıklaması: 2011 yılından beri faal olan Uluslararası Servis & Lezzet Akademisi, Türkiye’nin ilk uluslararası ağırlama akademisi. Akreditasyonları arasında MEB’in yanı sıra American Hospitality Academy International Hotel Management Schools (AHA-IHMS) var. Bu nedenle katılımcılarının ulusal ve uluslararası markalarda staj imkanları var.

Websitesi: www.usla.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Tek günlük workshoplar, Gurme Burger, Barista Temel Eğitimi, Neşeli Macaron, Kahve Demeleme Metodları, Tapas, Küçük Şefler İçin Renkli Cupcakeler, Evdeki İtalyan, Yılbaşı Sofrası, Eller Havaya Balıklar Tavaya, Yaratıcı Cupcakeler, Dünyadan Etler, Minik Şeflerle Hamburger Yapımı, Sokak Lezzetleri, Şaheser Cheesecakeler, Taş Fırın Pizzalar, Minik Şeflerle Pizza Yapımı, İtalyan Esintisi, İtalyan Ekmekleri, Ar Ruha, Denizler Altından, Minik Şeflerle İçin Çikolatalı Lezzetler, El Yapımı Makarnalar

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık Programı (8 Ay), Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Programı (8 Ay), Girişimcilere Özel Pastacılık – Ekmekçilik ve İşletme Yönetimi (10,5 Ay), Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi (10,5 Ay).

③ İstanbul Cooking School

Okulun kısa açıklaması: Burasının özellikle geleneksel Türk mutfağını tanıtıcı bir misyonu var. 5 çeşit Türk yemeğinin olduğu bir menüleri var. Hafta içi her gün, iki oturum olmak üzere klasik bir Türk sofrası nasıl olur? eğitimi veriyorlar.

Websitesi: www.istanbulcookingschool.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: 10.30 – 15.30 veya 15.00 – 20.00 saatleri arasında 5 çeşit Türk yemeği yapılıyor.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

④ Chef’s Table

Okulun kısa açıklaması: Kurucusu Serkan Bozkurt’a göre okulun mottosu “Önemli olan  yemeği yapmak değildir, yemeği anlatabilerek yapmaktır.” 2011 yılında kurulan okul, WACS (Dünya Şefler Birliği) ile akredite. Mutfakla profesyonel anlamda ilgilenenler için çok kapsamlı bir eğitim programları var. Mutfakla amatör ruhla ilgilenenler için de her ay değişen onlarca workshop olanağı var. Workshoplara www.biletix.com dan bilet alabiliyorsunuz.

Websitesi: www.chefstable.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Hobi Aşçılık Eğitimi (2 Ay), Hobi Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi (2 Ay), tek günlük workshoplar aylara göre çeşit çeşit: Pizza, Et Pişirme Teknikleri, Gurme Burger, Amerikan Pastası, Tex-Mex Mutfağı, İtalyan Mutfağı, Ocakbaşı, İspanyol Tapas, yılbaşı Tatlıları, Sushi Yapımı…Workshoplar en az 10 kişiyle gerçekleşiyor. 24 saat öncesine kadar kayıt olmanız gerekiyor.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık (4 Ay Eğitim + 4 Ay Staj), Profesyonel Aşçılık Stajsız (4 Ay), Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik (4 Ay Eğitim + 4 Ay Staj), Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Stajsız (4 Ay).

⑤ EKS Mutfak Atölyesi

Okulun kısa açıklaması: Burası, Anadolu yakasının diplomalı eğitim veren ilk profesyonel aşçılık okulu. 2011 yılında kurulan okulda hem diplomalı uzun dönem profesyonel eğitimler hem de kısa dönem temel eğitimler, dünya mutfağı eğitimleri veriliyor. Ayrıca günlük workshop çalışmaları yapılıyor. MEB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners) ile akreditasyonları var.

Websitesi: www.eksmutfak.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Tarifname Temel Aşçılık (8 Hafta), Kenwood ile Temel Pastacılık (8 Hafta), Dünya Mutfakları, Cupcake Yapımı, El Yapımı Makarna Dersleri, Çikolata Yapımı vs. gibi birçok workshop var. Özel isteğe göre tasarlanmış workshoplar da düzenlenebiliyor.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Stajlı Profesyonel Temel Aşçılık Eğitimi (4 Ay Eğitim + 4 Ay Staj), Stajlı Profesyonel Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi (4 Ay Eğitim + 4 Ay Staj), Stajsız Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi (4 Ay), Stajsız Temel Aşçılık Eğitimi (4 Ay), Dünya Mutfakları Eğitimi (12 Hafta), Klasik Türk Mutfağı Eğitimi (10 Hafta), Smart Chef (İleri Seviye Aşçılık Eğitimi 8 Hafta), Smart Patisserie Chef (İleri Seviye Pastacılık Eğitimi 8 Hafta).

⑥ Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu

Okulun kısa açıklaması: Bu program, dünyaca ünlü gastronomi duayeni kuruluş Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile 2013 yılında açılmış. Okulun gastronomi bölümü öğrencisi olmasanız da, mutfaktaki becerilerinizi geliştirmek veya sertifikayla belgelemek için Le Cordon Bleu İstanbul’un uzun dönemli sertifika programlarına ya da kısa dönemli workshoplarına katılabiliyorsunuz.

Websitesi: www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Çikolata Yapım Atölyesi (1 Gün), Kutlama Keki Dekorasyonu (1 Gün), Akdeniz Mutfağı Atölyesi (1 Gün), Kruvasan ve Brioche Atölyesi (1 Gün), Fransız Bistro Mutfağı (1 Gün), Makaron Yapım Atölyesi (1 Gün), İtalyan Mutfağı (1 Gün), Sıcak Tatlılar Yapım Atölyesi (1 Gün).

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Klasik Aşama (Klasik Aşama, bugün mevcut olan klasik Fransız yemek pişirme tekniğindeki en yoğun ve en eksiksiz eğitim 9-18 Ay ), Temel Seviye Mutfak Programı (11 Hafta), Orta Seviye Mutfak Programı (11 Hafta), Üstün Seviye Mutfak Programı (11 Hafta), Temel Seviye Pastacılık Programı (11 Hafta), Orta Seviye Pastacılık Programı (11 Hafta), Üstün Seviye Pastacılık Programı (11 Hafta), Ekmekçilik Programı (10 Gün).

⑦ SushiCo’da Sushi Kursu

Okulun kısa açıklaması: Her hafta pazar, Buyaka SushiCo’da ikramlar eşliğinde sushi yapım dersleri var. Dersler 10 kişilik gruplarla gerçekleşiyor. Derslere 444 78 74 nolu telefondan kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Websitesi: www.sushico.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Sushi yapımı.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑧ Eataly’de Mutfak Atölyesi

Okulun kısa açıklaması: Eataly Mutfak Atölyesi workshopları ile İtalyan mutfağı ele alınıyor. 20 kişilik gruplar halinde gerçekleşen atölyeler 1-3 saat arasında sürüyor. Çocuklar için de çok fazla seçenek var. Derslere www.biletix.com dan bilet alabiliyorsunuz.

Websitesi: eataly.com.tr/eataly-mutfak-atolyesi

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Claudio Şef’in Gizli Tarifleri (3 Saat), Minik Eller Pizza Pişiriyor (1 Saat), Mamma Mia (2 Saat), 5 Malzeme ile Ziyafet (3 Saat), İtalyan Parti (3 Saat), La Dolce Vita (3 Saat), Glutensiz (3 Saat), Taze Makarna (3 Saat), Risotti (3 Saat), Vegan (3 Saat), Bella Mozzarella (3 Saat), Minik Eller Kurabiye Pişiriyor (1 Saat), Çıtır Çıtır İtalyan (2 Saat), İtalyan Ekmek Sanatı (3 Saat), Şef Gibi Et (3 Saat), Şef Gibi Balık (3 Saat), Murat Bür ile Fit Menu (3 Saat), İtalyan Finger Food (3 Saat), Hamburger (3 Saat), İtalyan Tatlısı (3 Saat), İtalyan Mutfağı (3 Saat), Şef Carmine ile Bölgesel İtalyan Reçeteleri (3 Saat), Christmas Dinner Menü (3 Saat), Yılbaşı Tatlısı (3 Saat), Yılbaşı Menüsü (3 Saat), Yılbaşı Pastası (3 Saat), Lasagna Hakkında Herşey (3 Saat), Çay Saati (3 Saat), Napoli’de Bir Gece (3 Saat), Çocuklarla Neşeli Tabaklar (2 Saat).

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑨ Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi

Okulun kısa açıklaması: 2004 yılında amatörlere yönelik hobi amaçlı eğitimler vererek çalışmaya başladı. Daha sonra uygulamalı Yemek ve Pastacılık Kursları ile eğitimlerini profeyonel alana taşıdı. El Yapımı Çikolata kursları ile Türkiye’de ilk kez butik çikolatacılık eğitimi vermeye başladı.

Websitesi: www.chefsistanbul.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Taze İtalyan Makarnaları ve Sosları (3 Saat), Cupcake Kursu (3 Saat), Akdeniz ve Türk Mezeleri Kursu (3 Saat), El Yapımı Ekmek Kursu (3 Saat), Macaron Kursu (3 Saat), Pizza Kursu (3 Saat), Çocuklarla El Yapımı Çikolata Kursu (2 Saat), El Yapımı Çikolata Kursu (3 Saat), Şeker Hamuru ile Butik Kurabiye Kursu (3 Saat), Çikolatalı Ürünler (1 Gün), Börek Kursu (3 Saat), Blok Temel Mutfak Yemek Kursu (4 Gün), Blok Temel Pastacılık Kursu (4 Gün), Mayalı Ürünler (4 Gün), Şeker Hamuru ve Butik Pasta Tasarım Kursu (2 Gün)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Pastacılık Eğitimi (2,5 Ay), Aşçılık Eğitimi (2,5 Ay).

⑩ Mia Atölye

Okulun kısa açıklaması: 2012 yılında kurulan butik pastacılık atölyesinde 4 kişilik gruplarla gerçekleşen atölyeler oluyor. Atölyelere katılım için önceden rezervasyon zorunlu.

Websitesi: www.miaatolye.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Yılbaşı temalı kurabiye kursu (1 Gün), Cupcake Kursu (1 Gün), Bire Bir Kurabiye ve Cupcake Kursu (1 Gün), Keskin Kenar Pasta Kursu (2 Gün), Figür Kursu (1 Gün)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑪ Kahve Dünyası

Okulun kısa açıklaması: Kahve Dünyası’nda meşhur çikolata ve pastalarını öğrenebileceğiniz atölyeleri var. Atölyeler Veliefendi’deki fabrikada gerçekleşiyor ve her bir seans ortalama 3 saat sürüyor. Biletix’den bilet alarak katılabiliyorsunuz.

Websitesi: www.kahvedunyasi.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Çikolata Kursu (3 Saat), Pastacılık Kursu (3 Saat)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑫ Sait Halim Paşa Yalısı

Okulun kısa açıklaması: Sait Halim Paşa Yalısı’nda çok güzel tarihi bir atmosferde boğaza karşı günlük workshoplar var. Biletix’den bilet alarak katılabiliyorsunuz.

Websitesi: www.saithalimpasa.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Romantik Kokteyller, Trüfler ve Çiçekler, Yeni Yıl Kurabiyeleri, Sushi.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑬ İSMEK

Okulun kısa açıklaması: Bildiğiniz üzere İSMEK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayat boyu öğrenme merkezi, kişilerin beceri kazanmalarına veya var olan becerilerini geliştirmelerine, hatta belki de iş sahibi olmalarına ön ayak olan eğitim kurumu. Web sitesinden kursların doluluk durumlarını görebiliyor ona göre sistemden ön kayıt yaptırabiliyorsunuz. Daha sonra mülakatlar veya gerektiğinde sınavlarla bir ön eleme gerçekleştiriliyor.

Websitesi: www.ismek.ist

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Mutfak Sanatları Eğitimi & Fırıncılık ve Pastacılık Okulu (İki okulun da birçok alt branşları var)

⑭ Tatlı Sürprizler

Okulun kısa açıklaması: Tatlı Sürprizler’de çocuklara ve yetişkinlere workshop eğitimleri var. Pastacılık Eğitimi bire bir olduğundan sizin talep ettiğiniz gün ve saatlerde yapılıyor.

Websitesi: www.tatlisurprizler.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Pastacılık Eğitim Programı (100 Saat), Çocuklarla Kurabiye, Pasta ve Cupcake Atölyeleri, Özel Grup Eğitimleri.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑮ Mutlu Dükkan

Okulun kısa açıklaması: Mutlu Dükkan’da en az 10-12 kişi ile gerçekleştirilen pastacılık ve kurabiye üzerine workshop eğitimleri var.

Websitesi: blog.mutludukkan.com/index.php

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Kurabiye Kursu, Pasta Kursu, Cupcake Kursu, Figür Kursu, Makaron Kursu.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

İstanbul’da butik pastacılık workshopları veren diğer yerler: Sema Bozoklar Butik Pasta ve Tasarımı (www.semabozoklar.com), Sihirli Tepsi (www.sihirlitepsi.com) Mutfak Atölyesi (www.mutfakatolyesi.com)

⑯ İntema Mutfak

Okulun kısa açıklaması: Kanyon’un içindeki İntema Yaşam alanında bulunan İntema Mutfak, bireysel atölyelerine katılabileceğiniz veya iş arkadaşlarınızla 3 saatlik kurumsal atölyeler ve eğlenceli ekip çalışmaları yapabileceğiniz kiralanabilir bir mutfak alanı.

Websitesi: www.intemayasam.com.tr/intema-yasam-akademi

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: İspanyol Mutfağı, Kırmızı Et, Fransız Mutfağı, Deniz Ürünleri, Tapas, Meksika Mutfağı, Taze Makarna, Hamburger, İtalyan Mutfağı vb.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

İstanbul’da butik pastacılık workshopları veren diğer yerler: Sema Bozoklar Butik Pasta ve Tasarımı (www.semabozoklar.com), Sihirli Tepsi (www.sihirlitepsi.com) Mutfak Atölyesi (www.mutfakatolyesi.com)


ANKARA’DAKİ YEMEK, AŞÇILIK VE PASTACILIK KURSLARI

① cookArt

Okulun kısa açıklaması: Cookart Mutfak kursu, Ankara Çankaya’da. Atölyeler 5-8 kişilik. Ekibinizi toplayıp kayıt yaptırmak için Cookart ile iletişime geçiyorsunuz. Programı aslında siz belirliyorsunuz. Genelde tüm kurslar haftada 1 gün 3 saatten iki/dört hafta sürüyor.

Websitesi: www.cookart.com.tr/cookart/yemek-kursu

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Yemek yapmaya hevesli herkesin katılımına açık olan yemek kursları İtalyan, Girit, Cupcake, Davet ve Tatlı olmak üzere 5 kategoriye ayrılmış.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

② Chef Akademi

Okulun kısa açıklaması:  Chef Akademi’de, profesyonel eğitimlerin yanı sıra mutfak severlere özel her ay workshoplar düzenleniyor. Dünya mutfaklarından profesyonel pişirme tekniklerine kadar birçok eğitim var. Profesyonel Programları başarıyla tamamlayan öğrencilere MEB onaylı sertifika veriliyor. Çayyolu ve Çankaya olmak üzere 2 şubesi var.

Websitesi: www.chefakademi.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Günün yorgunluğunu ve iş stresini mutfakta atmak isteyen, ayrıca kendi mutfağının şefi olmayı hayal edenler için tasarlanmış 8 hafta devam eden Amatör Aşçılık Programı ve Amatör Pastacılık Programı, SCAE (Speciality Coffee Assossiation of Europe) sertifikalı Barista Eğitimi vb.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Sektöre girmek isteyen adaylar için tasarlanmış ulusal ve uluslar arası sertifikalı eğitim programı olan 8 aylık Profesyonel Aşçılık Eğitimi, 4 aylık Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Programı ve Profesyonel Pasta Teknikleri.

③ Golden Chef

Okulun kısa açıklaması:  Çankaya’daki kursta, mutfağa profesyonel gözle bakanlar için 4 haftadan 16 haftaya kadar birbirini tamamlayıcı modüller var.“İleri Düzey Aşçılık”programı sertifikalı. Anlaşmalı kurumlarda staj imkanı var. Olaya amatör bakanlar içinse hafta içi akşam veya hafta sonları 2,5 saatlik tek atımlık workshoplar var.

Websitesi: www.goldenchef.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Kurabiye yapımı ve Şeker Hamuru ile Süslemeler, Cup cake, muffin cake yapımı, Çikolata Yapımı, Türk ve Dünya Mutfağından Spesiyaller (En az 3 çeşit)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık, İleri Düzey Aşçılık, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Profesyonel Pastacılık, İleri Seviye Pastacılık.

④ Başkent Kocatepe Aşçılık Akademisi

Okulun kısa açıklaması: Kızılay’da bulunan aşçılık akademisi, hem aşçılığı ve pastacılığı meslek edinmiş profesyonellere MEB onaylı yeterlilik sertifikası sağlamayı hedefliyor hem de yeni başlayanlara rehberlik sağlıyor.

Websitesi: www.kocatepemeslekkursu.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Temel Aşçılık (4 veya 8 hafta), Temel Pastacılık (4 veya 8 hafta)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik (4 ay uygulamalı dersler + 2 ay staj olmak üzere toplam 6 aydır) ve Butik Pastacılık.

⑤ Quick China’da Çin Yemekleri Kursu

Okulun kısa açıklaması:  4 haftalık yemek kursunda sosların hazırlanması, buharda haşlama, kızartma, Wok tavada pişirme gibi teknikler uygulamalı olarak veriliyor. Gruplar 10 kişilik. Kurslar, 4 haftalık toplam 20 saatten oluşuyor. Program sonunda katılımcılara katılım sertifikası veriliyor. Ayrıca tek günlük hızlandırılmış kurslar da var.

Websitesi: www.quickchina.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Çin, Japon, Tayland mutfağı ve Sushi yapımını içeren yemek kursu (4 Hafta), Çin Yemekleri Kursu (3 saat) ve Hızlandırılmış Sushi Kursu var.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑥ Dama Mutfak

Okulun kısa açıklaması: Dama Mutfak’ta sektöre kalifiye eleman yetiştirmeye yönelik programların yanı sıra hobi amaçlı kurslar da var. Hobi amaçlı kursların süreleri 1 günden 8 haftaya kadar değişiyor. Profesyonel programların bitiminde M.E.B sertifikası ve staj imkanları sunuluyor.

Websitesi: www.dama-mutfak.com/index.html

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Dünya Mutfakları (8 Hafta -Dünya Mutfaklarından seçilmiş çorba, yemek ve tatlı çeşitleri), Osmanlı Saray Mutfağı ( 8 Hafta – Osmanlı Saray Mutfağına özel çorba, yemek, tatlı ve şerbet çeşitleri ), Deniz Mahsulleri ve Mezeler (8 Hafta – deniz ürünleri ve mezeler), Çikolata ve Truffle Yapımı (1 Gün – Çikolata eritme teknikleri, çikolata çeşitleri ve yapım teknikleri, truffle çeşitleri ve yapım teknikleri), Şeker Hamurlu Pasta Yapımı (8 Hafta – Pandispanya, krema, renk bilgisi ve şeker hamurunun renklendirilmesi, pasta süsleme şekilleri ), Cupcake Yapımı (1 Gün – Cupcake hazırlanması ve pişirilmesi, süsleme malzemeleri, renk bilgisi, cupcakelerin krema ile süslenmesi ve cupcakeler üzerinde çeşitli süsleme teknikleri ), Kokteyl Yapımı (4 Hafta – Meyve ve meyve sularının hazırlanması, alkolsüz ve alkollü karışımların hazırlanması, likör yapımı, süslemeler, kokteyl sunumları).

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık ve Pastacılık.

⑦ Turkish Culinary Academy

Okulun kısa açıklaması: 2006 yılında M.E.B. bağlı olarak Ankara’da kurulan Turkish Culinary Academy Profesyonel Aşçı, Pastacı ve Ekmekçi yetiştiriyor. Ayrıca birçok alanda 3 saatlik workshoplar sunuyor.

Websitesi: www.turkishculinaryacademy.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: 3 saatlik San Sebastian Cheesecake, Cupcake, Artizan Ekmek, İtalyan Makarnası, Çikolata, Burger vb atölyeler…

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık, Ekmekçilik ve Pastacılık.

⑧ Bana Bir Pasta Yap

Okulun kısa açıklaması: Pastacılığa amatör bakanlar için günlük atölyeler var. Katılım için telefonla kayıt yaptırıyorsunuz.

Websitesi: www.banabirpastayap.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Kurabiye ve Pasta Kursu (1 Gün), Çok Katlı Butik Pasta (3 Gün), Çiçek Modelleme (2 Gün), Şeker Hamursuz Pasta (1 Gün), Figür Modelleme (1 Gün), Keskin Kenar Pasta (1 Gün)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑨ Vanilla Stüdyo

Okulun kısa açıklaması: Vanilla Stüdyo’da ana hedef, yenilebilir tasarımlar yapmak. Amerika’da bu işin eğitimini almış eğitmenlerce cupcake, kurabiye ve pasta tasarımı çalışmaları yapılıyor.

Websitesi: www.vanillastudyo.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Kurabiye Sanatları 1 (3 Saat), Kurabiye Sanatları 2 (3 Saat), Royal Icing (3 Saat), Gumpaste ile Muhteşem Çiçekler (3 Saat), Cupcake Kursu (4 Saat), Temel Seviye Pastacılık (5 Saat), İleri Seviye Pastacılık: Tasarım Pastalar (5 Saat), Buttercream & Sıkma Teknikleri (3.5 Saat)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑩ Chefs Art Academy

Okulun kısa açıklaması: Çankaya’daki Chefs Art Academy, mutfak severlere eşsiz tecrübelere dayanan profesyonel eğitmenler ve workshoplar sunuyor. 

Websitesi: www.chefsartacademy.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Macaron, Çikolata, Meze ve Garnitür, Diyet Yemekleri, Deniz Mahsulleri, Et, Yöresel Lezzetler, Unlu Mamüller, Makarnalar, Pastacılık, Dünya Mutfağı

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik (8 Ay), Amatör Pastacılık (8 Hafta), Profesyonel Butik Pastacılık (70 Saat), Profesyonel Aşçılık (8 Ay), Amatör Aşçılık (10 Hafta), Profesyonel Baristacılık, Dünya Mutfağı (10 Hafta), Türk Mutfağı (5 Hafta),


İZMİR’DEKİ YEMEK, AŞÇILIK VE PASTACILIK KURSLARI

① İMSE

Okulun kısa açıklaması: İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü, Ege Bölgesi’nin ilk profesyonel aşçılık ve pastacılık okulu. Profesyonel anlamda çok yoğun ve çeşitli bir eğitim programı var. Amatör anlamda da çok fazla workshop seçeneği var. Workshoplar her ay güncelleniyor ve websitesindeki takvime işleniyor.

Websitesi: www.imse.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Temel Mutfak Eğitimi (5 Hafta), Temel Pastacılık Eğitimi (5 Hafta) ve Deniz Mahsülleri Kursu (3 Saat), Sonbahar Tatlıları Kursu (3 Saat), Gevrek Poğaça Kursu (3 Saat), Hamburger Kursu (3 Saat), Fransız Mutfağı Kursu (3 Saat), Kişiye Özel Şeker Hamuru ile Modelleme Eğitimi (5 Gün), Butik Pastacılık Eğitimi (2 Gün), Tavuk Yemekleri (3 Saat), Çikolata Yapım Kursu (3 Saat), Lezzetli Kekler Kursu (3 Saat), Uzak Doğu Mutfağı Kursu (3 Saat), Et Pişirme Teknikleri Kursu (3 Saat), Meksika Mutfağı Kursu (3 Saat), Sushi Kursu (3 Saat), Minik Şefler Mutfakta (3 Saat), Yılbaşı Menüsü (3 Saat) gibi aylara göre değişen workshoplar var.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık Eğitimi (stajlı 32 Hafta – stajsız 16 Hafta), Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi (stajlı 32 Hafta – stajsız 16 Hafta).

② Badem Mutfak

Okulun kısa açıklaması: Badem Mutfak, 2006 yılından beri temel mutfak eğitiminden, spesifik tatlı ve yemekleri konu alan tek günlük eğitimler veriyor.

Websitesi: www.bademmutfak.com
Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Temel mutfak eğitimi, İleri mutfak eğitimi, Günümüzde pastacılık, Renkli kurabiye kursu, Keskin kenar pasta, Truff tipi pasta, İleri seviye pasta eğitimi, Kiş & Tart &Turta, İtalyan pizza, Kremşanti & pasta, Doğal ürünlerle pasta, Şeker hamuru pasta, Mini kek (popcake), Cupcake, Makaron, Ev tipi makarna, Mayalılar, Cheesecake, börek, Profiterole & ekler, Çikolata, Kekler

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

③ Roka Mutfak Atölyesi

Okulun kısa açıklaması: 2011’de açılan Roka Mutfak Atölyesi, amatör alanda workshoplar veriyor. Temel amaç mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerin bir araya gelebileceği, bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı bir öğrenme ortamı yaratmak.

Websitesi: www.izmiryemekkursu.net

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Türk ve Osmanlı Mutfağı (4 Hafta), İtalyan Mutfağı (4 Hafta), Fransız Mutfağı (4 Hafta), Latin ve Meksika Mutfağı, Açma Börek Kursu, Balık ve Deniz Ürünleri Kursu, Temel Mutfak Eğitimi, Çikolata Kursu, İleri Mutfak Eğitimi, Meze ve Zeytinyağlılar (3 Saat), İleri Pasta Kursu (4 Hafta), Temel Pasta Kursu (4 Hafta), Uzak Doğu Mutfağı Kursu (4 Hafta), Sushi Kursu, Şeker Hamurlu Kurabiye Kursu, Macaron Kursu, Cupcake Kursu, Gaziantep Mutfağı, Antakya Mutfağı, Akdeniz Mutfağı, Karadeniz Mutfağı, Pratik Yemek Kursu, Çikolatalı Pasta Kursu, Meyveli Pasta Kursu, Cheesecake Kursu, Şeker Hamurlu Pasta Kursu, Kurabiye Kursu, Mayalı Hamurlar Kursu, Tart-Turta-Kiş Kursu, Profiterol Kursu, Pizza Kursu, Ekmek Pişirme, Et Pişirme, Ev Yemekleri Kursu…

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

④ Urla Cooking Class

Okulun kısa açıklaması: Hiç Urla’nın bünyesinde, 60.000 zeytin ağacına sahip ormanı ile gıdanın geleceğini ormandan tabağa bir bütün olarak taşıyan bir deneyim merkezi. Bir ürünü derinlemesine tanımak, tadımın inceliklerini anlamak, üretim aşamalarına tanıklık etmek isteyenler için yıl boyunca için birçok atölye sunuyor. Urla Cooking Class, Bademler Köyü’nde bulunan kendi zeytinyağı işliğinin içerisinde yer alıyor.

Websitesi: www.urlacookingclass.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Zeytinyağı eğitimleri üzerine yoğunlaşan Urla Cooking Class’ta yıl boyunca yöresel malzemelerle hazırlanmış yöresel yemeklere yönelik farklı atölyeler yer alıyor.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Zeytinyağı Okuryazarlığına Giriş ve İleri Seviye eğitimlerimiz Uzman Zeytinyağı Tadımcısı Duygu Özerson Elakdar tarafından tüm yıl düzenli olarak organize ediliyor.

⑤ Tepekule

Okulun kısa açıklaması: Tepekule’nin mutfak meraklılarına uygulamalı tariflerle tüyolar vermek için “Yemek Okulu” var. Burada profesyonel bir eğitimden ziyade amatör eller için tematik workshoplar düzenleniyor.

Websitesi: www.tepekuleizmir.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Cupcakeler, İtalyan Aşkı, Cheesecakeler, Makarna ve Soslar, Girit Mutfağı, Zeytinyağı-Şarap-Peynir gibi atölyeler oluyor.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑥ HF Atölye

Okulun kısa açıklaması: Açılımı, Handenin Fırını olan butik pasta evi, dönem dönem pastacılık workshopları veriyor. Eğitimler genellikle 4 kişi ile gerçekleşiyor.

Websitesi: www.hfatolye.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Temel Butik Pastacılık, Cupcake-Popcake, Kurabiye, Pasta Modelleme, Keskin Kenarlı Pasta yapımı gibi atölyeler var.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑦ TheChef4U

Karşıyaka’da açılan yeni bir yemek kursu. İster mutfak kiralama yapabiliyor, ister kurumsal etkinlikler ve workshoplar düzenleyebiliyorsunuz. Babyshower, nişan, düğün ve parti organizasyonları da yapıyorlar, günlük kurslar da gerçekleştiriyorlar.

Websitesi: www.thechef4u.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: İngiliz Şefi Christopher George Downs eşliğinde, çikolata yapımından taze makarna yapımına birçok kurs oluyor. Biletleri biletix üzerinden alabiliyorsunuz.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

⑧ Özel Yüzyıl

Okulun kısa açıklaması: 1995 yılında kurulan okul, mutfak alanında profesyonel olma ve bu alanda iş sahibi olmaya yönelik eğitim programları veriyor. Amatör ruha uygun programlar bulunmuyor.

Websitesi: www.ozelyuzyil.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Pastacılık (6 Hafta), Aşçılık (12 Hafta)

⑨ Nişanyan Evleri Mutfak Atölyesi

Okulun kısa açıklaması: Şirince’deki Nişanyan Evleri’nin sahibesi Müjde Hanım, yılların deneyimini özel talep üzerine yine özel olarak düzenlenmiş bir atölye ile misafirleri ile paylaşıyor. Tek yapmanız gereken, yemek kursu katılımınızı otel rezervasyonunuzla birlikte bildirmek.

Websitesi: nisanyan.com/

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Tüm yıl boyunca, Kuleli Konak’ın mutfağında size özel, 2-4 kişilik kurslar düzenliyor. Örnek menü: Üç çeşit zeytinyağlı, Şirince usulü güveç, ister sebzeli, ister dana etli. Dondurmalı çam fıstıklı irmik helvası.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok.

DİĞER İLLERDEKİ YEMEK, AŞÇILIK VE PASTACILIK KURSLARI

① BURSA

EKS Mutfak Akademisi

Okulun kısa açıklaması: Bursa’da, Anatolium Alışveriş Merkezi Karaca mağazası içinde pastacılığa ve aşçılığa amatör bakanlar için 4 haftalık atölyeler var. Atölyeler 6 kişi ile gerçekleşiyor.

Websitesi: www.eksmutfak.com.tr/mutfak-akademisi/cookplus-bursa

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Türk mutfağının yanı sıra Akdeniz, Fransız, İtalyan, Meksika, Hint ve Japon mutfağı dersleri var. Ayrıca pastacılık, çay saati (kekler, börekler), sağlıklı yemekler, çikolata dünyası, el yapımı makarnalar ve soslar gib alternatif programlar da var.

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok

Gastro Akademi

Okulun kısa açıklaması: Bursa’da, Nilüfer’de pastacılığa ve aşçılığa hem amatör hem profesyonel bakanlar için atölyeler var. Workshop Eğitim/Etkinlik sonunda kursiyerlere “Katılım Sertifikası” veriliyor.

Websitesi: www.gastroakademi.com.tr

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Temel Aşçılık (4-8 Hafta), Temel Pastacılık (4-8 Hafta), Klasik Türk Mutfağı (12 Saat), Modern Türk Mutfağı (12 Saat), Dünya Mutfakları (12 Saat), Workshoplar (3 Saat), Barista Eğitimi (3 Saat)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılık Eğitimi Stajlı (8 Ay), Profesyonel Aşçılık Eğitimi Stajsız (4 Ay), Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi Stajlı (8 Ay), Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi Stajsız (4 Ay)

Uzay Pastanesi Kursları

Okulun kısa açıklaması: Bursa, Nilüfer’deki Uzay Pastanesi’nde pastacılığa amatör bakanlar için pastacılık atölyeleri veriliyor. Kurslar katılımcı kontenjanına göre açılıyor.

Websitesi: www.uzaypastanesi.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Temel Pastacılık, Çikolata Dersi, Anne Çocuk Popcake Dersi

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Yok.

② MUĞLA

Foodrum

Okulun kısa açıklaması: Bodrum’da bulunan Foodrum Gastronomi Merkezi’nde hem amatörlere hem profesyonellere yönelik max. 8 kişilik atölyeler var.

Websitesi: foodrum.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Dönemlik atölyeler

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Aşçılığa Giriş Eğitim Programı (6 Hafta)

Yakut Akademi

Okulun kısa açıklaması: Yakut Akademi, işinin uzmanı şefleri yetiştirmek, turizme kaliteli personel adaylarını kazandırmak için Fethiye’de faaliyet gösteriyor.

Websitesi: www.yakutakademi.com/tr.html

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Pizza Yapımı, Yaş Pasta, Cheesecake, Etler ve Pişirme Teknikleri

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: 4 Aylık dönemi kapsayan Profesyonel Aşçılık Eğitimi ve Profesyonel Pastacılık Eğitimi. Hobi amaçlı 8 haftalık Aşçılık ve Pastacılık.

③ KOCAELİ

Chef’s İstanbul Kocaeli Mutfak Atölyesi

Okulun kısa açıklaması: Kocaeli’nde diplomalı eğitim veren ilk profesyonel aşçılık okulu, 2017 yılında Chef’s İstanbul’un franchise’ı olarak kurulmuş. Okulda diplomalı uzun dönem eğitimlerin yanı sıra kısa dönem eğitimler ve workshop çalışmaları da yapılıyor. Etkinlikler, minimum 6 kişi, maximum 20 kişi olarak yapılıyor.

Websitesi: www.chefsistanbulkocaeli.com

Mutfağa amatör bakanlar için kurslar & eğitimler: Taze İtalyan Makarnaları ve Sosları (3 Saat), Cupcake Kursu (3 Saat), Akdeniz ve Türk Mezeleri Kursu (3 Saat), El Yapımı Ekmek Kursu (3 Saat), Macaron Kursu (3 Saat), Pizza Kursu (3 Saat), Çocuklarla El Yapımı Çikolata Kursu (2 Saat), El Yapımı Çikolata Kursu (3 Saat), Şeker Hamuru ile Butik Kurabiye Kursu (3 Saat), Çikolatalı Ürünler (1 Gün), Börek Kursu (3 Saat), Blok Temel Mutfak Yemek Kursu (4 Gün), Blok Temel Pastacılık Kursu (4 Gün), Mayalı Ürünler (4 Gün), Şeker Hamuru ve Butik Pasta Tasarım Kursu (2 Gün)

Mutfağa profesyonel bakanlar için kurslar & eğitimler: Profesyonel Pastacılık Eğitimi (8 Ay), Aşçılık Eğitimi (8 Ay). Kaynak: bizevdeyokuz.com

https://chefstable.com.tr

Aşçılığı mesleğe dönüştürmek isteyenler ve kendi işletmesini profesyonel bir şef bilinci ile yönetmek isteyenler için olan program uluslararası temel aşçılık tekniklerini inovatif (geliştirici ve keşfedici) olarak adaylara kazandırma ilkesiyle hazırlanmış programdır.
Profesyonel aşçılık eğitimi 8 aylık dönemi kapsayan bir eğitim sürecidir. Eğitim süreci 2 aşamadan oluşmaktadır. İlk 4 ay Chef’s Table Mutfak Akademisi mutfaklarında eğitim alındıktan sonra ikinci aşamada profesyonel bir işletmenin mutfağında 4 ay staj ile gerçekleşir. Staj yerleştirmeleri Chef’s Table Mutfak Akademisi tarafından gerçekleştirilir.

Chef’s Table Mutfak Akademisi yerleşkesi Maslak/İstanbul’dadır.

.

Dünyanın En Ünlü Aşçılık Okulları – Dünyaca Ünlü 6 Profesyonel Yemek Okulu

  • Chef’s Table.
  • EKS Mutfak Akademisi.
  • Le Cordon Bleu.
  • Johnson & Wales University.
  • Culinary Institute of America.
  • Apicius International School of Hospitality.

Günümüzün en popüler mesleklerinden bir haline gelen aşçılık, bir sanat dalı olarak tanımlanıyor. “Aşçı olmak istiyorum” diyenler, bu yola giren ve mesleğini hakkıyla yapmak isteyen aşçı adayları prestijli gastronomi okullarından eğitim alarak kariyer yolculuklarına bir adım önde başlıyor. Aşçılık senin de hayallerini süslüyorsa ya da hayallerine zaten ulaştıysan ama yeteneklerini daha da ileri taşımak istiyorsan, dünyanın en ünlü aşçılık okullarını yakından inceleyebilirsin…
‌Culinary ‌Institute of ‌‌America, ‌New ‌‌York, ‌ABD

Gastronomi dünyasının en prestijli okullarından biri New York’taki ‌Culinary ‌Institute of ‌America. Yurt dışında gastronomi eğitimi alanların en çok tercih ettikleri okullar arasında ‌yer alan Culinary ‌Institute of ‌‌America, yetiştirdiği başarılı şefler sayesinde tüm dünyada tanınıyor. 1946 yılında ‌New York ‌Hyde Park’ta kurulan okul; Aşçılık Sanatı, Gıda Yönetimi, Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı, Şarap Uzmanlığı, İşletmecilik programlarıyla ön plana çıkıyor. 16 farklı ırktan 130 akademisyeni ile kusursuz bir aşçılık eğitimi veren okul, artan öğrenci sayısı nedeniyle bugün ‌Napa Vadisi’nde ‌Culinary ‌Institute of ‌America at ‌Greystone şubesinde de aşçılık eğitimi de dahil mutfak eğitimlerine devam ediyor. Dört senelik eğitimlerden mezun olabilmek için zorunlu staj yapmak gerekiyor, bu da şef adaylarına çok güzel deneyimler kazandırıyor. Ön lisans eğitimleri ise daha kısa sürüyor. ‌New ‌York’un yanı sıra California’da da kampüsleri bulunan üniversite, başarılı aşçılar yetiştiriyor.
International Culinary Center, ‌New ‌‌York, ‌ABD

Hem profesyoneller hem de amatörler için mükemmel eğitim programları sunan International Culinary Center, 1984 yılından beri aşçı adaylarına eğitimler veriyor. ‌New ‌York’un, ‌Soho Bölgesi’nde yer alan üniversitenin aşçılık bölümü, Aşçılık Sanatı, Gıda Yönetimi, Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı, Şarap Sanatı, ‌İşletmecilik (Restaurant Yönetimi), Yemek ve Teknoloji gibi dersleri bünyesinde barındırıyor. Özellikle zaman problemi olanlar için iyi bir seçenek olan International Culinary Center’de tüm profesyonel eğitimler altı ay sürüyor. Enstitü, başarılı aşçılar yetiştirmekle kalmıyor, amatörler için de kısa süreli eğitim programları ve atölyeler sunuyor. Aşçı olmak için gerekenler, mutfakta yetenekli olmakla ve leziz yemekler yapmakla sınırlı değil. Mutfak kariyerine yeni yetenekler eklemek ya da gurmelik konusunda kendini geliştirmek istiyorsan International Culinary Center programlarına göz atabilirsin.
‌Le ‌Cordon ‌Bleu, ‌Paris, Fransa

1895 yılında kurulan ‌ve dünyanın en ünlü mutfak okulu olan Le ‌Cordon ‌Bleu; The Grand Diplôme isimli klasik ve oldukça kapsamlı mutfak eğitiminin yanı sıra Pastacılık ve Tatlıcılık, Otel Yöneticiliği ve Gastronomi, Gastronomi ve Beslenme gibi temel başlıklar altında değişen uzunluklarda ve farklı kapsamlarda eğitim programları sunuyor. 20 ülkede 35’i aşkın eğitim kurumu bulunan Le Cordon Bleu, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden 20 binden fazla şef adayını eğitiyor. Türkiye’de de Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Bleu’nun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı programlarını ve kısa süreli sertifika programlarını sürdürüyor. Dünyanın en iyi aşçısı olarak da kabul edilen Julia Child, Giada De Laurentiis, Mario Batali gibi yıldız şefleri gastronomi dünyasına kazandıran okulun diplomalarından ya da sertifikalarından birine sahip olan şef adayları, gastronomi sahnesine sıkı bir giriş yapıyor. Ünlü Türk aşçılar arasında katılmak istiyorsan Le Cordon Bleu eğitimlerine göz atabilirsin.
‌Institute of ‌Culinary ‌‌Education, ‌New ‌‌York-Los Angeles, ‌ABD

1975 yılında kurulan ‌Institute of ‌Culinary ‌Education, dünyanın en büyük mutfak okulları arasında yer alıyor. Aşçılık mesleğini seçen binlerce öğrencinin tercihi olan okul, Amerika’nın en dinamik şehirleri olan New York ve Los Angeles’taki kampüsleriyle yiyecek ve hizmet sektörüne önemli değerler kazandırıyor. Profesyonel mutfak ve konukseverlik programları sunan ‌Institute of ‌Culinary ‌Education’ın eğitimleri altı ila 13 aylık süreleri kapsıyor. Birçoğu mutfak ve konukseverlik endüstrilerinde başarılı kariyer edinen mezunları ile dikkat çeken okul, ayrıca mutfak profesyonelleri için de mesleki gelişim eğitimleri sunuyor. Her yıl 500’den fazla özel etkinliğe ev sahipliği yapan ve 26 binden fazla öğrenciye eğitim veren okulda aynı zamanda amatörler için de hazırlanan çeşitli pastacılık ve aşçılık kursları da mevcut.
Culinary Arts Academy Switzerland, ‌‌Luzern, İsviçre

1991 yılında kurulan Culinary Arts Academy Switzerland, aşçılık bölümü ile konusunda en prestijli diplomalardan birini sunuyor. Okulun mezunları sadece yemek pişirme sanatında usta olmakla kalmıyor, aynı zamanda mutfak sanatları dünyasında bir girişimci olma hayallerini de gerçekleştirebiliyor. Son teknolojiye sahip mutfaklarda eğitimlerini sürdüren okulun yemek endüstrisinde öncü firmalarla ortaklıkları bulunuyor. İsviçre’nin Luzern kentinde bulunan okulda uzun soluklu Mutfak Sanatları eğitimlerinin yanı sıra 11 haftalık üç modülden oluşan Pastacılık ve Çikolatacılık eğitimlerine de katılabilirsin.
‌New ‌England ‌Culinary ‌‌Institute, ‌Montpelier, ‌ABD

Yiyecek ve içecek endüstrisinde uygulamalı, global standartlara dayalı eğitim sağlama konusunda tanınmış bir okul olan New England Culinary Institute, güncel program müfredatlarının yanı sıra ile öğrencilerine için staj ve istihdam fırsatları da yaratarak başarılı olmaya teşvik ediyor. 1980 yılında kurulan okulun restoranları öğrenme laboratuvarları olarak kullanılıyor ve gıda endüstrilerindeki en iyi uygulamaların modellenmesi sağlanıyor. ‌New ‌England ‌Culinary ‌‌Institute’u diğer mutfak okullarından ayıran önemli bir özelliği, mutfağı hem bir sanat olarak hem de bir endüstriyel açıdan ele alması. İyi bir aşçı olmak için mutfak becerilerinin yeterli olmadığını savunan okul, uygulamalı mutfak eğitimlerinin yanı sıra satın almadan iş güvenliğine, insan kaynakları yönetiminden global ekonomiye çeşitli teorik konuların da dahil olduğu oldukça kapsamlı bir müfredata sahip. Okulun eğitim takviminde uzun süreli akademik programların yanı sıra çevrim içi sertifika programları da yer alıyor.
Apicius Culinary Arts and Hotel Management, Floransa, İtalya

Uygun fiyatlı çoklu öğrenme programları ile dünya çapında kaliteli mutfak eğitimi veren, prestijli bir kurum olan Apicius Culinary Arts and Hotel Management, kariyer odaklı akademik programlarıyla ön plana çıkıyor. Hava yolu ikram endüstrisi de dâhil olmak üzere yeme-içme ve turizm sektörleri için yetkili aşçılar ve şefler yetiştirmeyi amaçlayan okul, öğrencilerine yeterli mutfak becerilerini kazandırarak uluslararası arenada kendilerini kanıtlayabilmelerini sağlıyor. Aşçılık Sanatı, Gıda Yönetimi, Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı, Menü Planlama, Reçete Oluşturma, Stok, Maliyet ve Stok Seviyesi Kontrolü, İşletmecilik, Şarap Eğitimi veren okulun lisans programı 4, ön lisans programı 2 sene sürüyor. Sertifika programları bir sene süren okulun takviminde amatörlere yönelik bir haftadan iki aya kadar süren mutfak atölyeleri de bulunuyor. Kaynak: unileverfoodsolutions.com.tr
‌Oregon ‌Culinary ‌‌Institute, ‌‌Oregon, ‌ABD